Tjänster

Ljudkonsult med fokus på det analoga

Konsultjobb åt butiker och handlare

Med start tidigt 2023 bytte jag inriktning på verksamheten och jobbar numera som ljudkonsult där det bäst behövs, alltså hjälpa butiker med avdelningen skivspelare och närstående produkter. Min försäljning sker hos de butiker och via de leverantörer jag har samarbete med. Antingen direkt via mig, eller direkt med butiken. Välkommen att höra av dig!

Man hittar mig bland annat hos perfect-sense.se som nu satsar stort på riktigt välljudande skivspelare och dess kringutrustning.

Rådgivning och installation åt privatpersoner

Du som privatperson är också välkommen att höra av dig då du kanske behöver ett par extra öron hemma för att optimera ditt system. Det kan gälla allt från att se över inställningarna på skivspelare, tonarm och pickup, men även allt övrigt i systemet, så som högtalarplacering, kabeldragning och uppställning av övrig utrustning. Jag tar gärna med mig apparat-fötter och liknande för resonanskontroll av komponenter. Det är fascinerande att uppleva vad det gör med ljudet. Något annat som jag gärna demar är kablar och strömprodukter. Här är det en djungel av produkter, men vi ser till att hitta det som passar ditt system bäst och hittar var i systemet man får ut mest välljud.

AnalogMagik V2

Utöver mina öron, ögon och mer än tjugo års erfarenhet av pickup-justeringar använder jag mig också ofta av analysprogrammet AnalogMagik V2 när man vill optimera inställningar av hela vinylriggen.

Tvätt och tillplattning av LPs

Vinylvården i form av ultraljudstvätt av LPs, och pressning av skeva och buckliga LPs utförs nu hos Bromma Records, Bävervägen 53 i Bromma. brommarecords.com

Till Bromma Records kan skivorna skickas, eller så går det bra att lämna in dem där, så hör de av sig när de är klara.

LPs och tillbehör

Avdelningen med välljudande LP-skivor som under många år har funnits på Skeppargatan finns numera hos Stylus Audio på Erik Dahlbergsgatan 25 i Stockholm, www.stylusaudio.se

Hos Stylus Audio hittar du då också ett bra utbud av tillbehör såsom nålrengöring, skivborstar, LP-fickor och annat som är oumbärligt för vinylfantasten.