Min historik

1999

Startade vinylbutiken.com på nätet. Jag var först i sverige med en hemsida för försäljning av nypressade LP-skivor (ej begagnat).

2000

Började även saluföra skivspelare och pickuper via hemsidan.

2001

Från att tidigare ha jobbat hemifrån skaffade jag den första riktiga lokalen (Skeppargatan 53), och började då så smått även saluföra övrig ljudutrustning, men med klar fokus på skivspelare och dess kringutrustning. Kunder kunde komma och bläddra bland vinylerna, och även lyssna och testa några skivspelare mm.

2017

Sålde av hela sortimentet av icke audiofila LPs, för att koncentrera mig på audiofila bolag. I stället för att köpa in från runt 15 leverantörer, blev det nu 4 leverantörer. Detta sparade en massa tid och energi som jag i stället kunde lägga på ljudutrusting.
Nostalgipalatset i Stockholm tog över alla skivor från ”vanliga” bolag, och jag kunde koncentrera mig på de ”audiofila” bolagen.

2018

Växte ur lokalen på Skeppargatan 53, och flyttade till större lokal på Skeppargatan 27 som mer var lämplig för lyssning av olika anläggningar. Med två bra demo-rum växte sortimentet, och för utom några högtalar-fabrikat, förstärkare, och ett par kabel-fabrikat fanns möjlighet att på plats uppleva runt 25 stycken riktigt bra skivspelare. Ingen butik i hela Norden kunde erbjuda kunder att jämföra så många olika skivspelare, pickuper och phono-steg.

2020

Bytte namn på verksamheten från Vinylbutiken till SOUND by Vinylbutiken. Detta för att mer fokusera på ljud och inte skivor. Ny logotyp visade riktningen för verksamheten.

2023

Företagets inriktning ändrades från egen butik/showroom till att jag nu började jobba som ljudkonsult med fokus på det analoga. Både hos handlare, men även hos privatpersoner.