Citat & lovord

Det gick inte att slita sig, man blev ett med musiken. …all musikalisk genialitet gick rätt in i hjärtat och jag bara njöt… …Bengt, som satt ihop detta system, skall ha all heder, han vet verkligen vad han gör. …En matchningskänsla av Joe Labero-klass är säkert den viktigaste orsaken.

— Ljudmässa i Göteborg (från Ljudforumet Euphonia)

If you are a fan of vinyl, please visit and talk to Bengt. You will not regret that. Very pleasant and good service.

— Daniel Lundell

Bäst helt enkelt. Benke är grym på det han gör, otroligt kunnig och ger en enastående service!

— Andreas Danielson

Jag har nu spelat igenom den testskiva jag använt mest genom åren: Testskiva 1 från Opus 3. Varje spår lät klart bättre än det någonsin gjort, alla instrumenten framträdde oerhört klart och separerade från varandra. Rösterna i kyrkan hade en klang som aldrig förr. Detta är verkligen något som du kan göra reklam för, Bengt, en mycket tydlig och klar förbättring av ljudet i anläggningen. 

— Jan (efter justering med AnalogMagik)

Frågan som alltid gnager är så klart om man optimerat sin set up – eller finns det mer att hämta med det man redan investerat i? Och idag skulle jag få svaret.

Efter 4,5 timmar av mätande, skruvande, lyftande och analyserande meddelade Bengt från lyssningsrummet att nu är det dags. Och det var inget snack om saken att allt lyft sig ytterligare en nivå. Det var som om Bardon tillsammans med Umami Red växt en storlek. Allt presenterades med ytterligare lite pondus och storlek. Mest framträdande, i mina öron, var den ökade detaljrikedomen där svaga utklingningar svävade längre, något som gav känslan av ännu mer rymd. Dessutom blev basen ytterligare mer definierad och fick mer kärna.

Bigblue, på Euphonia Audioforum (efter justering med AnalogMagik)

Bäst på Park var i hård konkurrens Bengts rum som producerade den bästa musikupplevelsen, bäst tajming, mest musikaliskt och mest medryckande var det också

— Apexorca (Ljudmässa i Göteborg)

Sångare och solister låter nu mer riktiga och står en bit framför högtalarna. På Eric Dolphy spelar någon på en vibrafon en bit in i låten slår dom ganska hårt på plattorna, När jag hade enklare anläggning var det svårt att höra att det var vibrafonplattorna han slog på, det lät mer som ett plåtsjok. Med bättre grejor hörde man att det kanske var vibrafonen men nu hör man ju tydligt att det är vibrafonen han slår på och tonen klingar också ut.  Äntligen!

— Gunnar (efter justeringar med AnalogMagik)

En rapport till från lyssningen efter pickupåtgärderna. Jag har just lyssnat färdigt på en av mina absoluta favoriter inom den klassiska musiken på LP Jevgenij Mravinski och Leningradfilharmonikerna som spelar Tjajkoivskis femte symfoni, inspelad omkr 1960. Denna inspelning har alltid låtit mycket bra, men nu låter det närmast otroligt. Blåsinstrumenten är oerhört mycket tydligare och vackrare än förut, melodin i stråkarna är oerhört stark och crescendona når betydligt högre än tidigare, utan att låta det minst orent. Det var en underbar musikupplevelse.

— Jan (efter justeringar med AnalogMagik)

Jag kan lugnt säga att det är väl investerad tid och peng, för det som Bengt (Sound by vinyl) gör med hjälp av programmet och allehanda tillbehör som inte är helt enkelt att utföra själv.

Min upplevelse stämmer väl överens med den som Bigblue beskriver i sin tråd. Tydlighet, definition och luftighet. Klangen densamma och pondus ytterligare bättre. Det som kändes lite långsamt och ”grötigt” tidigare är nu alert och klart.

Lindome, på Euphonia Audioforum (efter justering med AnalogMagik)