E.A.R. HP4 hörlursförstärkare

Under många år har Tim de Paravicini haft ett världsrykte tack vare sina rörbestyckade försteg och effektförstärkare. Men tills nu har en dedikerad hörlursförstärkare saknats på programmet. Den HP4 som nu har lanserats är möjligen världens bästa hörlursförstärkare någonsin och kommer naturligtvis bara till sin rätt med dynamiska hörlurar i den absoluta toppklassen.

EAR HP4 använder rörtypen 6SL7 vilka matchats korrekt för lasten genom Paravicinins beryktade trafos. Rören ger nästan 1 watt av högkvalitativ och lågdistorderande kraft till hörlurar, vare sig de har hög eller låg impedans.

Utångskretsarna använder företagets ’Förbättrat triod-läge’, som också används i de mycket framgångsrika integrerade förstärkarna V20 och 859. Ingången är även transformatorkopplad, vilket ger möjlighet till både balanserad eller obalanserad signal från försteget.

För användarvänlighet har HP4 en egen volymkontroll medan ingångssignalen oberoende kan kopplas fram till effektförstärkaren för hörlurs och/eller högtalarlyssning.

Som med alla EAR-produkter är drifttålighet av högsta betydelse och rörens liv beräknas överstiga 10.000 timmar.